Teknoloji Molası

Teknolojinin Nabzını Tutan Site!

PlayStation 5 fiyatı zamlandı, satışlar uçuşa geçti!

2 min read

PlayStation 5 satışları anavatanında yeni bir dönüm noktasına ulaştı. Sony’nin 6 milyondan fazla konsol sattığı belirtildi.

Sony, PlayStation 5 konsoluyla uzun yıllardır başarılı olamadı. Stok sorunları yaşayan ve yeni nesil oyunlarda beklentileri karşılayamayan şirket, Japonya’da ise yeni bir dönüm noktasına ulaştı. PlayStation 5 fiyatlarının zamlandığı dönemde satışların 6 milyonu geçtiği belirtildi.

PlayStation 5 satışları Japonya’da 6 milyonu geçti

PlayStation 5, Japonya’da yeni bir satış başarısına imza atarak 6 milyon adedi geride bıraktı. Bu başarı, Eylül ayında hem konsol hem de aksesuarları için yapılan fiyat artışına rağmen elde edilmesiyle merak uyandırıyor.

playstation 5 otomatik klip

Japonya’dan gelen raporlara göre, fiyat artışından önceki haftada 33 binden fazla PS5 satıldı. Fiyat değişikliğinin yakın vadede satışları etkilemesi mümkün olsa da, PS5’in Japonya’daki uzun vadeli satış başarısını devam ettirmesi bekleniyor.

Nintendo, Japon oyun pazarında hala en büyük paya sahip. PS5 ise yıllar içerisinde koltuğunu güçlendirmeyi başardı. Sony, konsola özel oyunlar ve PS5 Pro gibi yeni modeller ile satışları daha da artırmayı hedefliyor.

Kod adı “Trinity” olan PS5 Pro’nun temel konsola kıyasla çok daha güçlü bir GPU ve daha hızlı CPU içereceği söyleniyor. Cihazın 576GB/s bant genişliğinde çalışan yüzde 28 daha hızlı belleğe sahip olduğu dile getirildi.

PS5 Pro fiyatlandırma detayları da sızdırıldı. Buna göre konsolun, PS5’e benzer şekilde diskli ve dijital olmak üzere iki sürümü bulunacak. PlayStation 5 Pro disk versiyonu 700 dolardan; dijital versiyonu ise 600 dolardan raflardaki yerini alacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir