Teknoloji Molası

Teknolojinin Nabzını Tutan Site!

Google Fotoğraflar, ‘Bu nasıl yoktu?!’ dedirten özelliği sonunda getirdi!

2 min read

Özellikle Android kullanıcılarının büyük bir çoğunluğu tarafından kullanılan Google Fotoğraflar için yıllardır gelmeyen özellik geldi.

Hem Android hem de iOS kullanıcılarının fotoğraf arşivleme, düzenleme ve saklama amacıyla kullandığı Google Fotoğraflar için, 2024 yılında halen nasıl olmadığı düşünülen özellik son güncellemeyle kullanıcılara sunuldu. Artık ‘Flip’ yani aynalama özelliği ile fotoğraflar ters çevrilebilecek.

Google Fotoğraflar, ‘Flip’ özelliğine kavuştu

Google Fotoğraflar, uzun zamandır fotoğraf yedekleme ve düzenleme alanında güçlü bir platform olarak öne çıkıyor. Ancak tüm bu güçlü düzenleme araçlarına rağmen, kullanıcıların basit bir görüntü çevirme işlemi yapabilmesi mümkün değildi. Neyse ki, artık bu durum değişti ve kullanıcılar resimlerini rahatlıkla çevirebilecekler.

google-fotograflar-bu-nasil-yoktu-dedirten-ozelligi-sonunda-getirdi-2

Daha önce, Google Fotoğraflar sadece fotoğraf kırpma, döndürme ve en boy oranını ayarlama gibi seçenekler sunuyordu. Görüntüyü çevirme ise bu temel işlemler arasında yer almıyordu. Özellikle selfie çekimlerinde, kamera ayarlarında aynalama seçeneğini açmayı unutanlar için bu yeni özellik oldukça kullanışlı hale gelecek ve farklı bir uygulama kullanma zorunluluğu ortadan kalkacak.

Ancak ne yazık ki, bu yeni özellik şu an için yalnızca mobil uygulamada mevcut. Uygulamanın web sürümünde Flip butonu halen bulunmuyor. Bu arada şunu da hatırlatalım: Güncellemeyi alsanız bile, özelliğe hemen erişemeyebilirsiniz çünkü bu özellik Google tarafından sunucu taraflı bir güncelleme olarak yavaş yavaş kullanıcılara sunuluyor.

Uygulama, son dönemde yapay zeka destekli birçok yenilikle kullanıcılarının karşısına çıkmıştı. Magic Eraser, Photo Unblur ve Portrait Light gibi araçlar gerçekten etkileyici olsa da kullanıcılar hala toplu düzenleme yapabilme, belirli alanları hedef alarak düzenleme yapma gibi bazı temel özelliklerin eksikliğinden şikayet ediyorlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir