Teknoloji Molası

Teknolojinin Nabzını Tutan Site!

Huawei Mate 70 iki işletim sistemiyle piyasaya çıkacak

2 min read

Huawei Mate 70 serisi modelleri iki farklı işletim sistemiyle gelecek. HarmonyOS Next’e merhaba diyen şirket, Android’i hemen terk etmeyecek.

Huawei Mate 70 serisi yeni HarmonyOS Next işletim sistemine sahip ilk telefon olacak. Şirket bunun için merakla beklenen yeni serinin çıkış tarihini ertelese de kaynaklar, cihazların Android işletim sistemi ile de satılabileceğini söylüyor. Yani cihaz Çin’de ve global pazarda iki ayrı işletim sistemiyle raflara gelecek. İşte detaylar…

Huawei Mate 70 global pazara Android ile gelecek

Şirketin iki farklı işletim sistemini tercih etme nedeni, Huawei’nin akıllı telefonlarının Çin dışındaki kullanılabilirliğini yavaş yavaş genişletmeye devam etmek istemesi olarak görülüyor. Bu da şirketi Google tarafından geliştirilen sistemi kullanmaya zorluyor.

Kaynaklar bu yüzden Mate 70 serisindeki tüm cihazların iki işletim sistemine sahip olacağına işaret ediyor. Cihazların Çin’de HarmonyOS Next, diğer ülkelerde ise Android işletim sistemi ile geleceği söyleniyor.

Bir dizi yerel çözüm ile dolu yazılımlara alışkın olan Çin halkı için HarmonyOS Next işletim sistemi en optimize seçenek olacak. Fakat global kullanıcılar Google uygulamalarına ihtiyacı duyduğu için cihazların diğer ülkelerde Android’i tercih etmesi kaçınılmaz bir seçenek olarak görülüyor.

Şirket Amerika Birleşik Devletleri’nde çeşitli yaptırımlar altında olsa da Huawei’nin Avrupa ya da Latin Amerika’da satılan cihazlara Google uygulamalarının kurulumunu kolaylaştırmaya devam etmesi gerekiyor.

Kullanıcılar dilerse HarmonyOS Next yüklü Mate 70’i de satın alabilecek. Fakat yine de şirket yeni işletim sisteminin Çin dışında çok az kişinin benimseyeceğini biliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir