Intel işlemcilerde kullandığın kadar öde dönemi!
2 min readIntel, kurumsal müşterileri için “kullandığın kadar öde” sloganıyla Intel On Demand programı oluşturduğunu açıkladı.
Sunucu ve iş istasyonu sektöründe lider marka olan Intel, 4. Nesil Xeon Ölçeklenebilir Sapphire Rapids işlemci ailesini tanıtmak için çalışmalarını hızlandırdı. Kurumsal müşterilerine yenilikçi çözümler sunmak isteyen şirket, Intel On Demand adını verdiği programı duyurdu.
Intel On Demand programı duyuruldu
Kullandıkça öde konseptiyle ortaya çıkan program, şirketlere Intel’in sunduğu teknolojilerden yararlanmaya devam ederken uzaktan donanımsal müdahale imkanı sunacak. Ayrıca müşteriler, gerçek donanımı değiştirmeden veya müşterilerine ek hizmetler sunmadan makinelerini yükseltebilecekler.
Kurumsal sektör için üretilen işlemciler, kullanıcıların her zaman ihtiyaç duymadığı çeşitli özel amaçlı hızlandırıcılar ve güvenlik teknolojileri ile donatılıyor. Müşterilerine donanım ile ilgili ek esneklik sağlamak için Intel, işlemcilerini bazı özellikleri devre dışı bırakılmış olarak satışa sunacak.
Avrupa Birliği çip krizine çözüm üretmek istiyor. AB Komisyonu, 46 milyar dolarlık yatırımla 27 ülkede üretim başlatacak.
Yazılım Tanımlı Silikon (SDSi) teknolojisi, Intel’in daha az işlemci modeli satmasına ve ardından müşterilerinin veya ortaklarının gerekirse belirli özellikleri etkinleştirmesine (bunları şirket içinde kullanmak veya bir hizmet olarak sunmak için) olanak tanıyacak. Intel, bulut sunucu hizmeti veren müşterilerinin bu teknolojileri ücretli bir şekilde sunabileceğinin altını çizdi.
Intel’in isteğe bağlı olarak kullanıma sunmak istediği teknolojiler arasında Software Guard Extensions, Dynamic Load Balancer (DLB), Intel Data Streaming Accelerator (DSA), Intel In-Memory Analytics Accelerator (IAA) bulunuyor. Şirket ayrıca, Intel In-Memory Analytics Accelerator ve Belirli iş yüklerini hızlandırmak için Intel QuickAssist Teknolojisi (QAT) teknolojilerinin de varsayılan olarak devredışı bırakılacağını açıkladı.
Intel’in belirli özellikleri etkinleştirmek için nasıl bir ücretlendirme planı oluşturduğunu ve müşterilerinin bunları ‘hizmet olarak’ almak için ne kadar ödeyeceği henüz bilinmiyor. H3C, HPE, Inspur, Lenovo, Supermicro, PhoenixNAP ve Variscale gibi şirketler, On Demand programında Intel ile iş birliği yapacak.
Intel, geçtiğimiz yıllarda masaüstü işlemcilerde de benzer bir program ile kullanıcıların karşısına çıktı. Eleştiri yağmuruna tutulan şirket, Intel Upgrade Service programını iptal etmek zorunda kaldı.