En İyi Ekran Görüntüsü Alma Programları
3 min readEkran görüntüsü alma programları, hemen hemen herkes tarafından tercih edilmekte ve kullanılmaktadır. Ücretli ve ücretsiz olarak kullanılabilen bu programlar, kullanıcılarına oldukça profesyonel çözümler sunmaktadır. Kullanıcılar, söz konusu bu programları kullanarak oldukça kolay ve hızlı bir şekilde ekran görüntüsü kaydı alabilmektedir.
Tüm bunların yanı sıra alınan ekran görüntüsü kayıtları da yine tek bir tıklama ile paylaşılmakta ya da bulut sistemine otomatik olarak yüklenebilmektedir. Peki, en iyi ekran görüntüsü alma programları hangileridir?
5 Muhteşem Ekran Görüntüsü Alma Programı
Ekran görüntüsü alma programları listesini sizler için detaylı olarak hazırladık. Sizlerde, hazırladığımız bu listedeki programları inceleyebilir, ücretli ve ücretsiz olarak kullanılabilen bu programlar hakkında detaylı bilgilere erişebilirsiniz. İşte, ekran görüntüsü alma programları…
1. Lightshot
Lightshot, bilindiği üzere en iyi ekran görüntüsü alma programı olarak gösterilmektedir. Tamamen ücretsiz olarak kullanılabilen bu program, Windows ve MacOS işletim sistemlerinde sorunsuz olarak çalışmaktadır. Kullanıcılar, ücretsiz olarak sunulan bu programı kullanarak diledikleri bölgenin ekran görüntüsünü alabilmekte ve paylaşabilmektedir.
Tüm bunların yanı sıra, uygulama içerisinde düzenleme özelliği de bulunmaktadır. Kullanıcılar, var olan düzenleme özelliğini kullanarak aldıkları ekran görüntülerini online olarak düzenleyebilmektedir.
2. Ashampoo Snap 12
Türkçe dil desteğine sahip olan Ashampoo Snap 12, son gelişmiş özelliklere sahip olan ekran görüntüsü alma programlarından biridir. Windows 8, Windows 8.1 ve Windows 10 işletim sistemiyle uyumlu olarak çalışan bu yazılımda bulut desteği de bulunmaktadır.
Tüm bunların yanı sıra program içerisinde video kayıt özelliği de bulunmaktadır. Kullanıcılar, video kayıt özelliğini kullanarak video kaydı yapabilmekte ve kayıt ettikleri görüntülerden hareketli GİF’ ler de oluşturabilmektedir. Oldukça önemli özelliklere sahip olan bu programın resmi satış fiyatı ise 249 TL olarak açıklanmıştır.
3. Greenshot
Greenshot, standart özelliklere sahip olan programlardan biridir. Tamamen ücretsiz olarak kullanılabilen söz konusu bu yazılım, açık kaynaklı bir yapıya sahiptir. Kullanıcılar, açık kaynaklı bir yapıya sahip olan bu programı kullanarak kolaylıkla ve pratik bir şekilde ekran görüntüsü alabilmektedir.
Kullanıcılar, uygulama içerisinde yer alan özelliklere göre ekranın tamamının görüntüsünü alabilmekte, pencere boyutunda ekran görüntüsünü kayıt edebilmekte ya da dilediği herhangi bir alanın kaydını oluşturabilmektedir. Tüm bunların yanı sıra, Greenshot programı hem Windows hem MacOS işletim sistemlerinde sorunsuz olarak çalışmaktadır.
4. ShareX
ShareX, açık kaynaklı bir yapıya sahip olan ekran görüntüsü alma programıdır. Kullanıcılar, söz konusu programı kullanarak kolaylıkla ekran görüntüsü alabilmektedir. Ayrıca kullanıcılar, uygulama içerisinde yer alan özellikler sayesinde ekran görüntüsünün uzantısını da değiştirebilmektedir.
ShareX programı Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 ve Windows 10 işletim sistemleri için özel olarak geliştirilmiştir. Tamamen ücretsiz olarak kullanılabilen bu program da ne yazık ki Türkçe dil desteği bulunmamaktadır.
5. PicPick
PicPick programı, oldukça gelişmiş özelliklere sahip olan ekran alıntısı aracı olarak bilinmektedir. 40 Farklı dili destekleyen bu program, tüm Windows sürümlerinde sorunsuz olarak çalışmaktadır. Tüm bunların yanı sıra PicPick programında bulut desteği de bulunmaktadır.
Kullanıcılar, bulut desteğini kullanarak kayıtlarını tek bir tıklama ile Dropbox, Google Drive ve SkyDrive gibi hizmetlere yükleyebilmektedir. Yazılım, ücretli bir şekilde kullanılabilmektedir.