İstediğiniz dilde akıcı şekilde yazabilmenize yardımcı olan çeviri platformu: Fluently
2 min readGünümüzde çeviri yapmak artık o kadar da zor değil ve bunun için teknolojiye büyük bir teşekkür borçluyuz. Her ne kadar edebi açıdan değerlendirdiğimizde birçok çeviri uygulamasının yaptığı çeviriler sınıfta kalsa da en azından bilmediğimiz diller için tek tük bile olsa iletişim kurabiliyoruz. Google Translate’in bu denli yaygınlaşmasıyla her geçen gün farklı bir çeviri platformuyla karşılaşıyoruz. Kimisi birkaç dil seçeneği ile ihtiyaçlarımıza tam olarak çözüm sunamazken, henüz beta sürümünde olan Fluently, hemen hemen her dilde çeviri imkanı sunuyor.
Henüz beta sürümünde ama başarılı çeviriler yapıyor
Uygulama yukarıda da belirttiğim gibi şu anda beta sürümünde ve tüm özellikleri henüz aktif edilmemiş olsa bile bu haliyle bile bir hayli kullanışlı. Platformu kullanabilmek için öncelikle bir üyelik oluşturmanız gerekiyor, ancak size herhangi bir aktivasyon mail’i gönderilmiyor ve direkt olarak platformu kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Çevirisini yapmak istediğiniz metni yazdıktan sonra sizin o metnin dilini seçmeniz gerekmiyor, platform yapay zeka yardımıyla hangi dil olduğunu tespit ediyor. Metni hangi dile çevirmek istiyorsanız onu seçiyorsunuz ve saniyeler içinde çeviri yapılmış oluyor.
Çevirilerde gramer yapısı dahi bozulmuyor
Ben platformu denerken Türkçe-İngilizce, İngilizce-Türkçe, Türkçe-Almanca çevirilerini denedim ve hepsinin oldukça başarılı olduğunu söyleyebilirim. Noktalama işaretlerinde kimi zaman sıkıntılar yaşanabiliyor ama özellikle Türkçe-Almanca çeviride gramer bile neredeyse hiç bozulmadı. Halbuki Google Translate ile denediğimde çeviriler ciddi anlamda problemli bir metne dönüşüyor. O yüzden Fluently, zorunda kaldığım durumlarda tercih edeceğim bir platform olacak gibi duruyor.
Uygulama kısa bir süre sonra beta sürümünden çıkacak ve yeni özellikler de kazanacak. Her kelimeyi ayrı ayrı sözlük biçiminde görme imkanı ve anlık hızlı çeviri seçenekleri bunlardan bazıları. Fluently ile hızlı kopyalama ve ayrı bir dosya oluşturma seçenekleri de mevcut. Platformun belki de tek eksiği sesli dinleme opsiyonuna sahip olmaması. Bu da bilhassa görme engelliler için sıkıntı teşkil ediyor. Ancak ileride bu özellik de entegre edilebilir.
Platforma buradan göz atabilirsiniz.