Twitter rakibi Threads’i neden kullanmamalısınız?
2 min readThreads kullanmadan önce dikkat etmeniz gereken bazı kriterler bulunuyor. Meta’nın gizlilik sorunları bu platforma da sıçradı.
Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra birçok Twitter rakibi uygulama çıktı. Son olarak geçtiğimiz günlerde erişime açılan Meta’nın Threads platformu, bu rekabeti daha da kızıştırdı. 3 günde 100 milyondan fazla kişiye ulaşan platform, bir dizi güvenlik sorunuyla birlikte geliyor. İşte Threads kullanmamak için önemli nedenler.
Threads kullanmadan önce bir daha düşünün
Elon Musk’a satıldığından beri alınan radikal kararlar ile adından söz ettiren Twitter, kullanıcıları çileden çıkartmış durumda. Öyle ki yakın zamanda getirilen tweet görüntüleme sınırıyla birlikte platform gösterilen tepkiler arttı. Tam bu sırada çıkış yapan Threads ise Twitter için en güçlü alternatif olarak kullanıcıların karşısına çıktı.
Instagram hesap zorunluluğu
Meta tarafından geliştirilen Threads, kullanıcıların kaydolmak için bir Instagram hesabına sahip olmalarını gerektiriyor. Bu, Instagram kullanıcıları için büyük bir sorun gibi görünmese de, Instagram’a olan bağlılığı endişe verici. Hatta Threads’i, Instagram hesabınızı silmeden ortadan kaldırmak da mümkün değil.
Veri gizliliği endişeleri
Ayrıca Meta’nın uygulamaları yıllardır gizlilik endişeleriyle karşı karşıya. Threads, Meta tarafından toplanan aşırı miktarda veri nedeniyle de eleştiri topladı. Veri Güvenliği Sayfasına göre uygulama; web tarama geçmişi, uygulamalar, sağlık ve finansal bilgileri dahil olmak üzere birçok verinizi inceliyor.
Meta veya Facebook’un geçmişi
Veri gizliliğiyle ilgili olarak Meta’nın geçmişi çok parlak değil. Daha önce Facebook olarak anılan şirket, Cambridge Analytica skandalı yüzünden 5 milyar dolarlık bir ceza ödedi. Ayrıca İrlanda Veri Koruma Komisyonu tarafından 265 milyon euro para cezasına çarptırıldı ve hala 1,2 milyar euro’luk cezaya itiraz ediyor.
Gerçekten Twitter rakibi mi?
Son olarak Threads’in geleceği hala belirsiz. İlk haftasında 100 milyon kişiye ulaşmış olsa da, Twitter ile uzun süreli rekabetinin ne kadar daha devam edeceği belirsiz. Ayrıca Meta’nın kararı nedeniyle AB için erişime açılmadığını unutmamak lazım.